Így talán még sosem hallottál a thai masszázsról!

Így talán még sosem hallottál a thai masszázsról!

A thai masszázs testedre gyakorolt hatásairól már biztosan vannak információid. Talán ki is próbáltad, és már megtapasztalhattad azt, ahogyan az addigi fájdalmak enyhültek egyes testrészeidben, vagy csak egyszerűen eltűnt a görcsös merevség az izmaidból a kezelés végére. 

Ezeket a tapasztalásokat nem szükséges különösképpen magyarázni, hiszen mindenki érzi a saját testében a változást, és ha őszinték akarunk lenni, akkor el kell mondanunk: elsősorban testi panaszok, fájdalmak miatt keresik a vendégek a thai masszázst. Első alkalommal legalábbis. 

A thai masszázs olyan, mint a szerelem

Aztán, ahogy a szerelem, úgy a thai masszázshoz való viszonya is változik a vendégeknek. Ahogy elmélyül a kapcsolat a masszázson keresztül a saját lelkükkel is, úgy fedezik fel a pszichére gyakorolt kedvező hatásait is. 

Általánosan sajnos elmondható, hogy a feladatokkal, kihívásokkal teli, stresszes és túlhajszolt mindennapokban a kelleténél kevesebb figyelmet kap az emberi lélek. Ennek az egészsége azonban ugyanolyan fontos, mint a testé. Ha pedig a lélekben nem stimmel valami, annak tünetei előbb-utóbb megjelennek a testi fájdalmak, betegségek képében is. 

Testet, lelket gyógyító masszázstechnika

Ne feledkezzünk meg tehát arról, hogy a gyógyító művészetként is aposztrofálható thai masszázs magában foglalja az ájurvédikus, és hagyományos keleti orvoslás hatásait egyaránt. A thai masszőrök speciális, nyújtó, húzó és ringató technikákat alkalmazva a kezelés során hatásosan csökkentik a vendég feszültségét, elősegítik a mély relaxációt, valamint rugalmassá varázsolják a teljes testet, és javítják a keringést. 

Teszik mindezt úgy, hogy eközben az általuk elvégzett mozdulatok elősegítik a szervezet belső energiáinak áramlását. Kívülről nézve, akár jógának is tűnhet egy ilyen kezelés, de megnyugtatunk: mindenféle jógás előképzettség nélkül is bátran kipróbálhatod. A masszázs nyújtó, és jóga mozdulatai ugyanis kizárólag olyanok, amelyek biztonságosan alkalmazhatóak átlagembereken is, még azokon is, akik semmiféle sportos előképzettséggel nem rendelkeznek.

Igazságok a thai masszázsról, amelyekről eddig alig hallottál

Tudd meg most te is az eddig méltánytalanul keveset említett igazságot a thai masszázsról! 

Ilyen előnyökkel számolhatsz, ha legalább heti rendszerességgel jársz thai masszázsra. 
(Ha a cikkünk nyomán kedvet kapsz ahhoz, hogy gyökeresen megváltoztasd az életed, és az érzést, amellyel a testedben létezel, kattints ide, és jelentkezz be valamelyik Thailine Szalonunkba!)

Pihent test és elme
Te is annyira elfoglalt vagy a hétköznapokban, hogy hétvégén szinte kizárólag azzal töltöd a szabadidőd, hogy kétségbeesetten próbálod bepótolni, ami elmaradt? Úgy érzed egyáltalán nincs időd elmenni egy masszázsra? 

Fogadd el, hogy igenis szükséged van heti pár óra szabadságra, amikor lehetőséget teremtesz magadnak a teljes kikapcsolódásra! A thai masszázs közben meg fogsz feledkezni a végeláthatatlan feladatlistádról, és tiéd lehet a maximális nyugalom. Hidd el, felfrissülve jobb kedvvel térhetsz vissza a munkádhoz, és még hatékonyabb is leszel, mint előtte! 

Még több energia
A thai masszázsterápia segíthet abban is, hogy többet és jobban aludj éjszaka. A nyugodt és pihentető éjszakai alvás után sokkal jobban fogod érezni magad, és a teljesítőképességed is megnövekszik. Még azt is megtapasztalhatod, hogy a thai masszázs rendszeressé tétele következményeként, az eddiginél kevesebb óraszámú alvás után is sokkal kipihentebb leszel, mint korábban.

A kutatások szerint a thai masszázs elősegíti a véráramlást, így fokozza az oxigén szállítását a test összes sejtjébe, amely szintén hozzájárul az energiaszinted növeléséhez.

Kevesebb stressz
A munka csodálatos dolog, pláne, ha olyan hivatást találtál magadnak, amelyet valóban szívesen végzel. A testedet azonban egy idő után óhatatlanul elárasztja a stressz és a fáradtság, ami hosszú távon rettentően megterhelő. 

Ezek a hatások feszültséget okozhatnak az izmaidban, olyannyira, hogy egy idő után szó szerint úgy fogod érezni, mintha a válladon cipelnéd az összes terhedet. Ezt tudja enyhíteni a thai masszázs, és ahogy a testedből eltűnik a lelki stressz okozta fájdalom, és oldódnak a görcsös izmaid, úgy tűnik el elmédből is a feszültség. A kezelés végére testileg frissen, mentálisan feltöltődve folytathatod tovább a mindennapokat. 

Amikor pedig tested fájdalmai nem kötik le végre a figyelmed, megerőltetés nélkül fókuszálhatsz a fontos feladataidra, amelyek megoldásához az elmédet kell használnod. 

Jobb hangulat, kevesebb szorongás
A masszázs bizonyítottan növeli az oxitocin és a szerotonin szintjét a szervezetben, amelyek csökkentik a szorongásos és depressziós tüneteket. A rendszeres masszázsterápia aktiválja a szimpatikus idegrendszert, és javítja hangulatot.

Ha tetszett blogcikkünk, kövess minket Facebook oldalunkon is, és ha már jártál nálunk, ne felejts el egy véleményt is otthagyni a megfelelő helyen, az értékeléseknél! Minden visszajelzésnek nagyon örülünk! És ne feledd! Ép testben, ép lélek – ehhez segíthet hozzá a thai masszázs!

Copyright 2024 Thailine @ Minden jog fenntartva.

Thailine Budaörs

+36 30 100 90 21

thailinebudaors@gmail.com

Thailine Gyömrői út

+36 30 257 5150

thailineszalon@gmail.com