Mi történik a testtel a masszázs alatt?

Mi történik a testtel a masszázs alatt?

A rendszeres masszázsnak számos élettani előnye van, amit már megannyi modern kutatás is alátámaszt. Sokak számára köztudott tény, hogy a masszázs egyrészt erősíti, javítja az izmokat, másrészt növeli az ízületek mozgásterjedelmét. Viszont az már kevésbé ismert tény, hogy hatását kifejti a bőrre, a csontokra és még a belső szervekre is. De mégis hogyan?

Ebben a blogcikkben összegyűjtöttünk mindent, amit tudnod kell a masszázsterápia kezelés alatti és utáni testre gyakorolt hatásáról.

A tested meghálálja a törődést

Az emberi test válaszol és reakciókat közöl annak megfelelően, amilyen külső ingerek érik. Természetesen, ha megfelelően odafigyelünk testünk épségére, és időben észrevesszük az intő jeleket, hosszú és egészséges életutat tudhatunk magunkénak.

A masszázs beindítja testünk motorját

Nem titok, hogy a masszázs bizony nagyon hatásosan kiveszi a részét a vér-és nyirokkeringés működésében. A masszázs okozta idegimpulzusok hatására kitágulnak az erek, helyi vérbőséget előidézve, így a tápanyagok gyorsabban kicserélődnek. Olyan a szervezetnek a masszázs, mint egy szivattyú, mert a masszőr által kifejtett nyomás a szív felé tolja a vért.

Segíti a belső szervek munkáját

Ahhoz, hogy a masszázs kifejtse hatását a belső szervekre, olyan szakembernek kell végezni az eljárást, aki tapasztalt és megfelelően ismeri az emberi test mibenlétét.  
A belső szerveink kapcsolódnak a bőrünk bizonyos zónáihoz, így ezeket érintve a reflexszerű folyamatok indulnak el. A tudatos masszázzsal befolyásolhatóak a máj, a vese és a szív működési mechanizmusai.

Tényleg fiatalít a masszázs?

E kérdéskör gyakran megtöri a csendet azok között, akik úgy gondolják, hogy sztereotípiáról van szó és azok között, akik már vettek észre változást a kezelések után! Mégis akkor mi a valóság? Az igazság az, hogy valóban öregedés lassító hatással bír a masszázs tudománya.

Kezelés közben ugyanis felerősödik a faggyú-és izzadságmirigyek munkája, a bőr hőmérséklete megemelkedik, az elhalt hámsejtek leválnak, az erek kitágulnak így a bőr anyagcseréje javul. Továbbá elősegíti a bőr rugalmasságát, üdeségét, a kötőszövet rostjainak megújulását, ami lassíthatja az öregedés folyamatát.

A masszázs hatásos csontsérülés után

Csontsérülés esetén az ízületek és az izmok rá vannak kényszerülve a mozdulatlanságra, így a vérkeringés lelassul és bekövetkezik a nyirokpangás, aminek eredménye az izomletapadás. A masszázsterápia hatására viszont eloszlik a duzzanat, fellazul a letapadás.

A jobb sportteljesítmény eléréséhez nélkülözhetetlen

Az izommozgás salakanyagokat termel, melyek felhalmozódhatnak, ha az izmok oxigénigénye nagyobb, mint amennyit a vérkeringés biztosítani tud. A masszázs ezen a téren is nagyszerű eszköz, hiszen segíti a salakanyagok keringésbe jutását és az izmokból való eltávolítását.

Gyakran izomcsomókkal is találkozhatunk a mindennapi tevékenységünk során. Ezek izomrostokkal összefüggő kis izomgörcsök, amelyek általában az izomzat túlerőltetésétől, sérülésétől vagy mentális stressztől alakulnak ki.  A masszázsterápiával az izomcsomók fellazíthatók, így az izomrostok visszanyerik normál funkciójukat, aminek következményeként a fájdalom legtöbb esetben végleg megszűnik.

Ezen túlmenően hatékonyan segíthet az izomgyulladás gyógyításában is. Kutatások bizonyítják, hogy egy 70 perces megerőltető aktív tevékenység utáni masszázs, csökkenti a láb izmainak gyulladását. 

Minden, mindennel összefügg

Szervezetünk úgy működik, akár egy gépezet. A masszázs képes segíteni, ha az „alkatrészek” nem működnek megfelelően, összehangolja azok működését, amit az egész test meghálál.

Igazi masszázsélmény a Thailine Thai masszázs szalonokban!

Ha már tudod, milyen előnyöket tartogat számodra a masszázs, ideje, hogy ki is próbáld! Masszázsszolgáltatásaink különfélék, melyeket több éves tapasztalattal rendelkező szakértő masszőzeink végeznek. Ha készen állsz a teljes testi felfrissülésre, foglalj időpontot budaörsi vagy Gyömrői úti szalonunkba. Kérdés esetén keress minket elérhetőségeinken!

Hasonló tartalmainkért látogass el Facebook vagy Instagram oldalunkra! 

Tovább olvasnál? Kattints korábbi blog cikkjeinkért!Copyright 2022 Thailine @ Minden jog fenntartva.

Thailine Budaörs

+36 30 100 90 21

thailinebudaors@gmail.com

Thailine Gyömrői út

+36 30 257 5150

thailineszalon@gmail.com