Mitől és hogyan működik a talpmasszázs?

Mitől és hogyan működik a talpmasszázs?

Talán nincs ember, aki ne hallott volna még a talpmasszázs jótékony hatásairól. Ismerkedj most meg vele te is egy kicsit közelebbről! Tudd meg, hogyan hat ez a masszázstechnika!

Talpadon a szervezeted térképe

A szervezetünket a talpunkkal energiapályák kötik össze, így minden szervrendszer, minden egyes szerve bizonyítottan stimulálható a talpunkon keresztül. Azok, akik ismerik és eligazodnak a talptérképen, hatékonyan tudnak neked segíteni a különféle betegségek tüneteinek enyhítésében, esetenként a gyógyulásban is

A talpreflexológia tulajdonképpen egy természetes, alternatív gyógymód, amely egyéb anyagok használata nélkül, kizárólag a talp masszírozásával képes beindítani a szervezet öngyógyító képességét. 

Így működik a talpmasszázs

A masszázs során a masszőr gyakorlatilag letapogatja a teljes szervezeted. Ha egy testrész vagy szerv beteg, keringése rossz, a neki megfelelő pont a talpon, nyomás-érzékennyé válik, esetleg fáj. Ha ezt a pontot masszírozzuk, a hozzá tartozó testrégió keringése javul.

Szakavatott masszőrök tudják, hogy hol és milyen intenzitással kell a talp egyes pontjait masszírozni annak érdekében, hogy fájdalomcsillapító, vagy gyulladáscsökkentő hatást gyakoroljanak az érintett problémás területre. 

A talpmasszázs előnyei

A legelső, azonnal érezhető előnye a talpmasszázsnak az, hogy nagyon kellemes. Mindemellett nyugodtabb lesz az alvás, és összességében javul a vérkeringés, amely következtében a sejtek oxigénellátottsága sokkal jobb lesz, így azok egészségesebbé válnak. 

A lábfej és a talp bizonyos pontjainak masszírozása segíthet a depresszió és a lehangoltság leküzdésében, a veszteségek feldolgozásában. A nagy lábujj közepén, illetve a talp közepén található ilyen pont, illetve a nagylábujj párnája is az érzelmi stabilitáshoz és mentális egészséghez kapcsolható. Talpreflexológiával kezelhetőek különféle fájdalmak, például a fejfájás, a migrén, a nyakfájás és a hátfájás. 

Az egészséges és problémamentes lábfej megőrzésének egyik legegyszerűbb módszere, a kényelmes cipők viselése mellett, a rendszeres lábmasszázs. A masszírozás stimulálja terület izmait, csökkenti a merevséget és enyhíti a boka- és sarokfájdalmat. A rendszeres talp- és lábmasszázs erősebbé és rugalmasabbá teszi a bokát, ezáltal megelőzhetőek a lábfej és a boka sérülései.

Várandós hölgyek esetében, különösen a terhesség harmadik trimeszterében, hatékonyan segít az ödémák kezelésében, a duzzadt bokák és lábfejek elleni harcban. A menstruáció előtti, és a menopauza okozta kellemetlen tüneteket is enyhítheti a rendszeres masszázs. 

Lábmasszázs thai módon

A thai lábmasszázs, nem egy egyszerű talpmasszázs! A talpon, a vádlin, a térden, és a combon elhelyezkedő akupresszúrás pontok masszírozásával, fokozható az ezekhez a pontokhoz rendelt szervek vérbősége, javul az anyagcsere, a nyirokkeringés, így tulajdonképpen beindítja a saját szervezeted öngyógyító erejét.

Kifejezetten ajánljuk túlzott ülő vagy fizikai munkát végzőknek, sportolóknak. A budaörsi és a Gyömrői úti Thailne szalonokban 30, 60 és 90 perces lábmasszázs közül választhatsz. Foglalj időpontot, és tapasztald meg te is a talpmasszázs csodálatos hatásait!

Amikor tilos a láb-és talpmasszázs

Vannak helyzetek, amikor viszont semmi esetre sem javasolt talpmasszázst alkalmazni. Ilyen például, amikor égési, nyílt, vagy éppen már gyógyulófélben lévő seb van a lábon. Szintén ellenjavallt lábtörés, illetve súlyos csontritkulás esetén!

Copyright 2022 Thailine @ Minden jog fenntartva.

Thailine Budaörs

+36 30 100 90 21

thailinebudaors@gmail.com

Thailine Gyömrői út

+36 30 257 5150

thailineszalon@gmail.com