A thai masszázs női nézőpontból

A thai masszázs női nézőpontból

A nőnap alkalmából, most kimondottan a hölgyekre szabtuk ennek a blogcikknek a tartalmát. Eláruljuk, milyen pozitív hatásai lehetnek a thai masszázsnak, és szabad-e masszíroztatnod, ha éppen várandós vagy?

A masszázs már nem luxus
Ma már nem számít extra különlegesnek az, ha valaki alkalmanként, vagy akár rendszeresen masszázsra jár. Azon kívül, hogy egy remek program, számos más előnye is van az ilyen kényeztetésnek, mind a fizikai test regenerálása, mind pedig a lelki feltöltődés szempontjából.

A thai masszázs előnye, hogy holisztikusan tekint az emberre, a masszőztől kapott minden impulzus, és minden mozdulat egyaránt hat a testre és a lélekre.

A masszázs előnyei a nők számára
A női hónapban mi másra is fókuszálhatnánk, mint arra, hogy a hölgyek életében milyen pozitív hatásai lehetnek a masszázsnak. A nők életét számos feladat, és a rengeteg szerepben történő megfelelés külső, vagy belső kényszere teszi változatossá – és sok esetben kimondottan megterhelővé, stresszessé. A munkahelyi feladatok, a családi élet szervezése, a háztartás vezetése mind energiát rabolnak a testtől, és a lélektől.

A thai masszázs segít az elvesztett energia pótlásában, az egyensúly visszaállításában, mindezt úgy, hogy a testen keresztül a lelket is energizálja. Valódi, és teljes értékű felfrissülésben lehet tehát részed általa.

Hogyan hat a thai masszázs?
A masszázs során a masszőz nem csupán az izmokat mozgatja át, hanem meghatározott sorrend szerint, a test minden pontján ingerli az akupunktúrás pontokat. Mindezt annak érdekében teszi, hogy az életenergiád zavartalanul tudjon áramolni a testedben, a csakrákon át. Ennek hatására megszűnik az adott probléma okozta fájdalom, izommerevség, és újból frissnek és energikusnak érzed majd magad.

Thai masszázs várandósan
A hagyományos thai masszázs természetesen nem ajánlott az áldott állapotban lévő nőknek, hiszen veszélyes is lehet a babára, de ha már az életed részévé vált a rendszeres masszíroztatás, és nem szívesen mondasz le róla, van megoldás.

A terhesség három szakaszában különböző thai masszázst vehetsz igénybe, teljesen kockázatmentesen. A várandósok számára az egyes trimeszterekben jellemző fő problémákra fókuszálva állítják össze a kezelést a profi masszőzök.

Az első trimeszterben, amikor a magzat még fokozottan érzékeny minden külső hatásra, a lábszárak, és a nyak masszírozása az, amely biztonsággal elvégezhető, és új lendületet adhat a hormonok okozta fáradtság leküzdésével szemben.

A második trimeszterben, amikor már a növekedő pocak jelentős terhet kezd róni a gerincre, oldalfekvésben végzett derék, és hátmasszázzsal igyekeznek a masszőzök enyhíteni az egyre nehezedő súly által igénybevett testet revitalizálni.

A harmadik trimeszterben, amikor már sokan küzdenek a vizesedéssel, az ülő helyzetben végzett lábmasszázsnak jön el az ideje. A kismamák nagyon hálásak a masszázs után, hiszen az utolsó hónapokban a láb már fokozott terhelésnek van kitéve a növekvő súly miatt.

Ne felejtsd el masszázs előtt mindig jelezni a masszőznek, ha várandós vagy, illetve ha bármilyen egészségügyi probléma fennáll az esetedben! Kerülendő a thai masszázs krónikus magas vérnyomás, trombózis, csonttörés, valamint szív- és nyirokrendszeri, bőrgyógyászati problémák esetében!

Copyright 2022 Thailine @ Minden jog fenntartva.

Thailine Budaörs

+36 30 100 90 21

thailinebudaors@gmail.com

Thailine Gyömrői út

+36 30 257 5150

thailineszalon@gmail.com