A thai masszázst sportolóként is szeretni fogod!

A thai masszázst sportolóként is szeretni fogod!

Mivel a Gyömrői úti Thailine Szalonunkba rengeteg sportoló jár masszázsra, úgy gondoltuk, sokaknak hasznos lenne egy olyan blogcikk, amelyben összefoglaljuk a thai masszázs előnyeit a sport szempontjából is.

Nézzük, miért előnyös, ha sport után betérsz hozzánk is egy hamisítatlan thai masszázsra!

Sport és masszázs elválaszthatatlanok
Ha sportolsz, akkor roppant fontos, hogy az edzésterved részét képezze a masszázs is! Az edzés során az izmaid tónusba kerülnek, megfeszülnek, a masszázs célja pedig az, hogy a kemény munka után ellazítsa azokat.

Miért válaszd sport masszázs helyett a thai masszázst?
A leglényegesebb különbség a két masszázstípus között az, hogy a sportmasszázs csak egy, vagy maximum néhány izomcsoportot céloz meg egy-egy kezelés során. Általában arra a testrészre irányul, amelyet a sportoló legintenzívebben használ sportolás közben. A futóknak, futballistáknak például a lábára. Igaz, hogy a futás, vagy a játék során a sportolóknak vitathatatlanul a lábai kapják a legnagyobb terhelést, de ahogy a legtöbb sportnál is, a mozgásban az egész testük részt vesz.

Emiatt a thai masszázs sokkal komplexebben képes regenerálni a tested, hiszen a jellegzetes húzó, nyújtó, és ringató mozdulatok révén biztosítja az egész test számára a jobb véráramlást. A keringés fokozása pedig maga után vonja azt, hogy az izmokhoz gyorsabban eljussanak az általa szállított tápanyagok.

A nyújtás és a masszázs keveréke könnyedén képes feloldani az izomletapadásokat, hiszen hatására az izmok ellazulnak, megnyúlnak és rugalmasabbá válnak. Ezekkel az izmokkal pedig sokkal jobb sportteljesítmény érhető el, mert a rugalmatlan izmok könnyebben elfáradnak, és könnyebben meg is sérülnek. A nyújtással megnövelt mozgástartomány pedig, javítja a teljesítményt, mivel a rugalmas izmok egyszerűen jobban és hatékonyabban dolgoznak.

Ha jó teljesítményt akarunk elérni, nem fókuszálhatunk csak a választott sportunk által leginkább igénybevett területre! A testünk akkor teljesít a maximumon, ha az összes izomcsoportunk képes összehangoltan kiegészíteni, és segíteni egymás munkáját.

Ha kedvet kaptál egy edzés utáni regeneráló thai masszázshoz, ne habozz felkeresni minket, jelentkezz be bátran! Gyere kényelmes laza ruházatban, a többit pedig nyugodtan bízd rá masszőzeinkre, akik professzionális szinten nyújtják ezt a több ezer éves hagyománnyal rendelkező thai masszázst!

Copyright 2022 Thailine @ Minden jog fenntartva.

Thailine Budaörs

+36 30 100 90 21

thailinebudaors@gmail.com

Thailine Gyömrői út

+36 30 257 5150

thailineszalon@gmail.com