Ti kérdeztétek! 7+1 kérdés a thai masszázzsal kapcsolatban, amelyek biztosan benned is megfogalmazódtak már!

Ti kérdeztétek! 7+1 kérdés a thai masszázzsal kapcsolatban, amelyek biztosan benned is megfogalmazódtak már!

Ebben a blogcikkben megválaszoljuk azokat a kérdéseket, melyekkel leggyakrabban találkozunk, és melyek benned is felmerülhetnek, mielőtt thai masszázsra mennél.  Ezt a masszázs fajtát rengeteg sztereotípia és szóbeszéd járja körül, amikről most lerántjuk a leplet!

1. A thai masszázs fájdalmas? 

Vannak, akiket elrémiszt ez a gondolat, míg mások abban hisznek, annál jobb, minél jobban fáj. 

Ennek a távol-keleti masszázsfajtának a lényege a relaxáció, a teljes testi és lelki felfrissülés, ezért magától értetődő: nem cél a fájdalom okozása.  

A masszázs során a masszőr a kezén kívül a karját, könyökét, lábát és térdét is használja, melyek segítségével a vendég testét különböző pozíciókba helyezi, fájdalmat nem okozva. Fájdalom érzés esetén a masszőrt érdemes figyelmeztetni, viszont azt is fontos megemlíteni, hogy okozhat némi kellemetlenséget a masszázs, abban az esetben, ha nem rendelkezünk megfelelő fizikai kondícióval, passzív életmódot folytatunk. 

Ezért is fontos, hogy olyan szakembert válasszunk, aki megfelelő szaktudással rendelkezik, odafigyel az egyéni érzékenységre, hogy mi a lehető legjobban érezhessük magunkat masszázs során! 

2. Mi a thai masszázs folyamata? 

Thai masszázs során nem elsődleges cél az izomzat megdolgozása, hanem a testben lévő energiáknak az aktivizálása, az akupresszúrás pontok folytonos nyomásával, végig a test energiavonalain. A masszőr először a lábakkal kezd, és innen halad felfelé, egészen a fejünk búbjáig. Az erőkifejtéshez nem az izmait, hanem testsúlyát használja. Ezt a sajátos koreográfiát alkalmazva, a masszázs végére a testi és lelki egyensúlyunk helyreáll, felfrissültnek és kipihentnek érezhetjük magunkat. 

3. A thai masszázsnak milyen hatása van a szervezetemre? 

A thai masszázsnak sok pozitív hatása van a szervezetünkre: csökkenti a stresszt, energetizál, enyhíti a fejfájást, serkenti a vérkeringést, az izmok rugalmasságát növeli és a krónikus fájdalmat és szorongást csökkenti. 

4. Van olyan eset, amikor nem ajánlott thai masszázsra menni? 

Habár a thai masszázs nincsen nemhez, testsúlyhoz vagy korhoz kötve, van olyan eset, amikor érdemes utánajárnunk, hogy számunkra ajánlott-e ez a fajta regeneráció. 

Az alábbi listában összeszedtük a leggyakoribb ellenjavallatokat, de fontos kiemelnünk, hogy minden esetben, fennálló egészségügyi probléma esetén mindenképpen konzultáljunk kezelőorvosunkkal!

Leggyakoribb ellenjavallatok: 

 • Várandósság esetén,

 • Menstruáció első napjaiban,

 • Friss traumatikus, vagy agyi sérülések esetén,

 • Magas láz, (bőr)fertőzések esetén,

 • Sérv és daganatos betegségek,

 • Magas vérnyomás és szívelégtelenség esetén,

 • Csontritkulásban szenvedőknek,

 • Súlyosabb visszértágulat fennállásakor,

 • Trombózisos megbetegedések esetén,

 • Epilepsziás betegeknek,

 • Nyirokrendszeri problémák esetén,

 • Protézist viselőknek (pl. térd, csont, vagy csípőprotézis).

5. A thai masszázs miben különbözik a svédmasszázstól?

A svéd masszázs egy simítás, dörzsölés, gyúrás, ütögetés és a vibráció fogásaira épülő masszázstechnika. Ez a fajta masszázs általában testünk valamely területére koncentrál, ami a legtöbb esetben a hátunk. Ettől függetlenül kiterjedhet arc, nyak, has, mellkas, láb és kar masszázsra is. A masszőr úgynevezett részmasszázsban végzi az eljárást, kézzel, krém használatával (bár utóbbi elhagyható). Ellenben a thai masszázs az egész testre kiterjed, húzó és nyomó mozdulatokat használnak a test energiavonalainak zavartalan áramlása érdekében. 

6. Milyen időközönként érdemes thai masszázsra menni?

Nincs kőbe vésve, hogy hányszor szabad, illetve ajánlott a thai masszázs, hiszen személyes tényezőktől függ: mennyire vagyunk stresszes időszakban, mennyire vagyunk kimerültek, illetve bizonyos testrészeink állapotától is. Van akinek elég a havi 1-2 alkalom, és van aki 3-4 naponta veszi igénybe szalonunk szolgáltatásait. A javaslatunk az, hogy annyiszor menjünk el masszázsra, ahányszor jólesik!

7. Hány éves kortól hány éves korig ajánlott? 

A thai masszázsnál nincs meghatározva, hogy hány éves kortól, hány éves korig ajánlott. Viszont itt is fontos szempont, hogy figyelnünk kell a saját egészségi állapotunkra, ugyanis a kor előrehaladtával megjelenhetnek a magas vérnyomással, csontritkulással és egyéb egészségügyi állapottal kapcsolatos problémák, ami ellenjavallat lehet thai masszázs esetén. 

Masszázs előtt mindenképpen javasoljuk, hogy fennálló egészségügyi probléma esetén konzultáljunk kezelőorvosunkkal.

A végére hagytuk az utolsó és egyben leggyakrabban feltett kérdést: 

+1 kérdés: Mit vigyél magaddal a thai masszázsra?

Nincsen szükség különleges előkészületekre, elég egy laza ruházat, mert a szoros ruha akadályozhatja a masszázs menetét

Természetesen biztosítjuk a megfelelő ruházatot, és masszázs után van zuhanyzási lehetőség is mindkét szalonunkban!

Neked csupán annyi a dolgod, hogy időpontot foglalj, és engedd, hogy profi masszőrjeink és az autentikus thai hangulatot árasztó környezet segítségével tested és lelked is felfrissüljön! 


Copyright 2022 Thailine @ Minden jog fenntartva.

Thailine Budaörs

+36 30 100 90 21

thailinebudaors@gmail.com

Thailine Gyömrői út

+36 30 257 5150

thailineszalon@gmail.com