Tudatosan odafigyelsz az egészségedre? Turbózd fel az immunrendszered masszázzsal!

Tudatosan odafigyelsz az egészségedre? Turbózd fel az immunrendszered masszázzsal!

Az immunrendszer működése nagyon komplex és bonyolult folyamat.  Ennek a védőrendszernek apró, sejtes elemei észlelik és megvédik a szervezetet a baktériumoktól és vírusoktól. 

A fejlett tudománynak köszönhetően, ma már biztosan állítható, hogy minden ember képes saját immunrendszerének erősítésére. 

Igen ám! De mi köze mindennek a thai masszázshoz? Ebben a blog cikkben egy nem mindennapi témáról írunk: a masszázs és az immunrendszer kapcsolatáról!


Hogyan működik az immunrendszer?

Az immunrendszernek egy fő feladata van: ha idegen anyagot észlel a szervezetben, el kell távolítania, meg kell semmisítenie. Ebben a védekezésben a sejtek, szövetek és szervek együttes működése vesz részt. 


Okok, amik miatt a szervezet ellenálló képessége gyengülhet

Az immunrendszer védelme azért fontos, mert bizonyos esetekben nem tud megfelelően működni. Ennek pedig előbb-utóbb betegség a következménye. Mi gyengíti az immunrendszert?

  1.  Az alváshiány:

Alvás közben a szervezet citokineket (fehérjéket) szabadít fel, ami segíti az immunrendszer működését. Ha ez a folyamat nem következik be, sokkal könnyebben fertőzik meg baktériumok és vírusok a szervezetet, és a gyógyulási folyamat is sokkal tovább tart. 

  1. Tartós stressz:

A stressz képes megváltoztatni a bélbaktériumok természetes állapotát, ami jelentősen lecsökkenti az immunválaszt, ezért kiemelten fontos, hogy lehetőség szerint kerüljük el tartósan fennálló stresszes állapotot. 

  1. Nem megfelelő táplálkozás:

A kiegyensúlyozott táplálkozással olyan anyagok kerülnek a szervezetbe, mint a vas, a cink, a szelén valamint a vitaminok. Ezek hiánya az immunrendszer védelmi mechanizmusát drasztikusan lecsökkenti. 


Masszázs hatása az immunrendszerre

Klinikai kutatások eredményei arról árulkodnak, hogy a rendszeres masszázs bizony csökkenti a T-sejtek számát, miáltal javul a test teljes immunműködése, így fokozva az immunrendszer védőképességét. Az eredmény eléréséhez akár már egy 45 perces masszázs is hozzájárulhat.


Az a bizonyos pihentető masszázs

A citokinek nagyban befolyást gyakorolnak a gyulladásos folyamatokra. A masszázs nyugtató, pihentető mibenlétének köszönhetően ezen fehérjék száma lecsökken. A gyulladásos folyamatokra pedig, mint az -asztma, a szív- és érrendszeri megbetegedések és a depresszió- egyaránt pozitív hatást gyakorol.  


Mint egy terápia

Amellett, hogy az immunrendszert erős, masszív gépezetté formálja át a masszázs, bizony a hormonokra is hatással van. Az óvatos, de tudatos masszázsmozdulatok használata hozzájárul a stresszhormonok és az agresszív viselkedésért felelős hormonok számának a csökkentéséhez is.


Út az egészségesebb élethez

Az immunrendszer védelmére érdemes tehát kiemelt figyelmet fordítani. A masszázs pedig az egyik legkellemesebb út az egészségesebb élethez. Szolgáltatásaink különfélék, így biztosan te is megtalálod a számodra legjobb megoldást, egészen az olajos masszázstól, az aktívabb thai masszázsig. Budaörsi és Gyömrői úti szalonunkban elérhető bérleteinkkel akár egy tartós masszázsterápián is részt vehetsz!


Válaszd a masszázst, válaszd Thailine szalonjaink!

Ha tetszett blogcikkünk, kövess minket Facebook és Instagram oldalunkon is, hogy ne maradj le a következőről sem! Copyright 2022 Thailine @ Minden jog fenntartva.

Thailine Budaörs

+36 30 100 90 21

thailinebudaors@gmail.com

Thailine Gyömrői út

+36 30 257 5150

thailineszalon@gmail.com